חיפוש

למה צריך גם פיירוול, גם אנטי-וירוס וגם ביטוח סייבר?

כאשר הפיירוול נכשל במניעת חדירה למחשב, האנטי-וירוס מנסה לנטרל את הגורם הזדוני. ומה קורה כאשר גם האנטי-וירוס כשל והנזק נגרם?

באופן מפתיע את התשובה נותנים שני הכלים הטכנולוגיים, כאשר אחד נכנס לפעולה לאחר שהשני נכשל במשימתו. כל עסק צריך לדעת

אחת השאלות הכי נפוצות בנושא ביטוח סייבר לעסקים (ולאחרונה גם לבתים פרטיים) היא: “אם יש פיירוול ויש אנטי-וירוס, למה צריך גם ביטוח סייבר?”

את התשובה הטובה ביותר לשאלה המצוינת הזאת, מספקים דווקא שני מוצרי ההגנה הטכנולוגיים – הפיירוול והאנטי-וירוס. מערכת היחסים בין אלה, ואיך הם עובדים יחד, ממחישה באופן מוחץ מדוע דרוש גם ביטוח סייבר.

כך יגידו לכם כל המומחים המובילים בתחום הגנת מידע: ביטוח סייבר הוא מרכיב חיוני במערך ההגנה של חברות ועסקים מפני איומי הסייבר.

פיירוול ואנטי-וירוס – מערך הגנה מדורג

גם פיירוול וגם אנטי-וירוס הם פתרונות מניעה, שתפקידם לזהות איומים ולמנוע את הנזק שהם עלולים לגרום במידה ויצליחו במזימתם.

פיירוול (חומת אש) מיועד למנוע חדירות לא רצויות מרשתות חיצוניות (לדוגמא, האינטרנט) לרשת המחשבים של העסק. הפיירוול משמש כחיץ בין הסביבה החיצונית לסביבה הפנימית.
אנטי-וירוס נועד לאתר תוכנות ויישומים זדוניים שחדרו לרשת המחשבים (או למחשב בודד) ולמנוע, או לעצור, את פעולתם המזיקה. האנטי-וירוס הוא מעין מערכת חיסון פנימית של הרשת.

האנטי-וירוס בעצם נותן מענה לשאלה “מה קורה אם הפיירוול נכשל ויש חדירה למחשב”. כלומר, הפיירוול והאנטי-וירוס משלימים זה את זה. כאמור, לשניהם תפקיד למנוע נזק.

ואם הנזק קרה?

ביטוח סייבר נותן מענה לשאלה: מה קורה כאשר מערכות ההגנה הטכנולוגיות – פיירוול, אנטי-וירוס ואחרות – לא עמדו במשימה והנזק נגרם? כלומר, כאשר אירוע הסייבר, שמערכות ההגנה נועדו למנוע, התרחש.
הנזקים של אירוע סייבר, כפי שלמדנו, עלולים להיות עצומים.
כמה דברים שאולי לא ידעתם על ביטוח סייבר

ככלל שאנחנו עובדים יותר מרחוק, עם יותר מכשירים, וככל שאנחנו תלויים יותר בטכנולוגיה שעובדת בשבילנו – כך יש יותר איומי סייבר, אירוע סייבר הוא איום יותר מוחשי, והיקפי הנזק הרבה יותר גדולים.

אל תישארו בלי הגנה.
קבלו הצעה לביטוח סייבר לעסק

ביטוח סייבר בהתאמה אישית
לכל סוגי העסקים

צרו קשר לתיאום שיחה עם המומחים שלנו